DI 01/10/19

Pétanque Wommelgem

Omschrijving

Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.

Afspraakplaats

aan PC De Evers, gelegen in Fort II.

Vanaf:

19u

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Info

Herman 0476 23 94 14

Wegwijzer

Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 21/09/19 sj011

DI 01/10/19

Dinsdagavondfilm Bacurau (Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles) 3,5* UGC Antwerpen

foto bij activiteit
Omschrijving

‘Bacurau’-regisseur versus Bolsonaro: ‘We leven in een dystopie’

Terwijl het Amazonewoud in vlammen opgaat, staat in Brazilië ook de culturele sector in brand. Met intimiderende uitspraken en zware besparingen probeert president Bolsonaro de nationale filmproductie dood te knijpen. Bacurau-regisseur Kleber Mendonça Filho gaat in het verzet.

In mei was Brazilië nog alom tegenwoordig op het filmfestival van Cannes. Over de verschillende secties verspreid waren maar liefst zeven producties te zien uit het grootste land van Zuid-Amerika. Niet onlogisch, want Brazilië heeft een lange en rijke filmtraditie, en staat vooral sinds eind jaren 90 weer stevig op de kaart dankzij internationaal gelauwerde kleppers als Central do Brasil en Cidade de Deus. Maar daar kan wel eens snel een eind aan komen, vrezen heel wat Brazilianen. De grote schuldige: Jair Bolsonaro, de oerconservatieve populist die begin dit jaar ingehuldigd werd als president, en sindsdien de ene na de andere controverse uitlokte.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Bacurau, de film die in Cannes de Prijs van de Jury wegkaapte, door velen werd gelezen als een vlammende kritiek op het beleid van Bolsonaro. Regisseurs Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles tonen een onheilspellende toekomst waarin zwaarbewapende Amerikanen voor de lol een dorpje in het arme Noord-Oosten komen uitmoorden. Mensenjagen als hobby. Een allegorie op het Brazilië van Bolsonaro – die openlijk dweept met de (door de VS gesteunde) militaire dictatuur die het land in haar greep hield van 1964 tot 1985 – lijkt niet vergezocht.

REALITEIT HAALT DE FICTIE IN
Alleen houdt zo’n interpretatie geen rekening met de tijd die het duurt om een film op het scherm te krijgen, geeft Mendonça Filho aan wanneer we hem in Cannes ontmoeten: “Een film maken duurt lang, dat vergeten mensen soms. We hebben jaren geschreven aan Bacurau, en de opnames hadden vorig voorjaar plaats. Op dat moment leek het nog volstrekt ondenkbaar dat Bolsonaro de verkiezingen zou winnen.”


Recensie van Lieven Trio (DeMorgen van 24/09):
Het Braziliaanse Bacurau won in Cannes de Prijs van de Jury met zijn bevreemde mengeling van sociale kritiek, bloedige sciencefiction en vrolijke waanzin. Joepie, mensen jagen!

Een ontploffend hoofd: sinds David Cronenberg het expliciet in beeld bracht in Scanners, zijn we het wel een beetje gewend, maar het blijft toch schrikken wanneer je in Bacurau plots weer de hersenen in het rond ziet spatten.

Zeker omdat je dat soort extreem geweld in het begin van de film niet ziet aankomen. Bacurau gaat van start als een sociaal-realistisch verhaal, dat weliswaar in de nabije toekomst gesitueerd is. We zien hoe een jonge vrouw terugkeert naar haar geboortedorp, in het arme noordoosten van Brazilië, om er afscheid te nemen van de oudste inwoner. Maar wanneer er tijdens de feestelijke begrafenisstoet – regisseurs Kleber Mendonça Filho (Aquarius) en Juliano Dornelles zetten de kracht van de lokale cultuur mooi in de verf – mysterieuze pilletjes worden geconsumeerd, begin je toch te vermoeden dat dit geen film zoals een andere wordt.

Er gebeuren steeds vreemdere dingen: iemand merkt op dat het dorp van Google Maps is verdwenen, en na een bezoekje van twee onheilspellende motorrijders is er plots geen gsm-ontvangst meer. Wanneer een bende Amerikaanse mensenjagers op het toneel verschijnt, wordt de situatie helemaal grimmig.

SPAGHETTIWESTERN OP DRUGS
Bacurau is een politieke parabel die voelt als een spaghettiwestern op drugs. Strooiend met genrereferenties (onder anderen John Carpenter en Sergio Corbucci passeren de revue) nemen Mendonça Filho en Dornelles de Braziliaanse samenleving op de korrel. Neoliberalisme, corruptie en Amerikaanse invloed dreigen de lokale bevolking te verpletteren, maar die is niet van plan om over zich heen te laten lopen. Wat een maffe ode aan de rebellie, besprenkeld met bizarre humor, WTF-momenten en een fantastische Udo Kier!


Bijdrage

Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!

Wegwijzer

Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.

Afspraakuur

19u

Afspraakplaats

UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!

Aanvangsuur

19u15

Info

Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.

of

Nicole - 03 653 46 13 - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.

Laatste wijziging: MA 30/09/19 sj013

DI 01/10/19

Badminton Kessel

Omschrijving

Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.

Afspraakplaats

Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.

Uren

Van 21u tot 22u30

Afspraakuur

een kwartier voor aanvang.

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Wegwijzer

Sportzaal De Putting

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 21/09/19 sj012

VR 04/10/19

Badminton Mortsel

OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Zin om op vrijdagavond iets sportiefs te doen en daarna samen gezellig iets te drinken? Dan is de badminton op vrijdagavond de Oeveractiviteit die je niet mag missen!
We hebben 6 velden gehuurd op vrijdagavond.
Voor € 3 kan je enkele matchjes spelen.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Uren

Van 20u tot 21u30

Afspraakuur

kom een kwartier voor aanvang

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Graag een seintje aan Franz als je voor het eerst komt.

Meebrengen

Sportuitrusting: sportoutfit en sportschoenen.
Indien je niet over een badmintonraket beschikt, kun je er gratis eentje lenen bij Franz. Pluimpjes zijn ook beschikbaar!
Na de badminton kun je ter plaatse douchen. Breng dus douchegel en handdoek mee!

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Website

www.blauwe-regen.be

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 24/09/19 sj041

VR 04/10/19

Praatcafé Mortsel

Omschrijving

Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
PS: het interieur van de bistro is vernieuwd en heel gezellig nu! Je kan er ook terecht voor een lekker hapje en bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Aanvang

20u (einde 23u)

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 24/09/19 sj043

VR 04/10/19

Concert met het Antwerp Symphony Orchestra – Inauguratieconcert Elim Chan Antwerpen

foto bij activiteit
Omschrijving

Concert met het Antwerp Symphony Orchestra – Inauguratieconcert Elim Chan

Programma


Auerbach: Icarus
Sjostakovitsj: Vioolconcerto nr.1 ina, opus 77
Stravinski: Le sacre du printemps

Elim Chan – dirigent
Vilde Frang – viool

Over dit concert:
Het Antwerp Symphony Orchestra verwelkomt zijn nieuwe chef-dirigent Elim Chan tijdens dit officiële inauguratieconcert. De bijzonder getalenteerde Chan neemt het dirigeerstokje over van illustere voorgangers als Jaap van Zweden en Edo de Waart en brengt meteen een ambitieus programma. Voor haar eerste concert als chef-dirigent nodigt Chan immers een topvioliste van haar generatie uit. Openen doen we met Icarus, waarin Lera Auerbach de fatale vlucht van de jonge Griek op muziek zette. Vervolgens begeleidt Chan stervioliste Vilde Frang doorheen Sjostakovitsj’ Eerste vioolconcerto. Afsluiten doen we met Stravinski’s extatische ritmes in Le Sacre du Printemps, een van de meest opzwepende mijlpalen uit de muziekgeschiedenis.


Prijs rang 3: € 27,20 rang 2: € 34,85

Afspraakuur

19u45

Afspraakplaats

Koningin Elisabethzaal Astridplein 26 2018 Antwerpen
Na de 2de deur rechts.

Aanvangsuur

20u

Reservatie

bel eerst Raymond, dan € 27,20 overschrijven op rekening BE66 9791 3594 9343 van R.Majersdorf, 2900 Schoten. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.

Info

Raymond Majersdorf - 03 658 73 51 (liefst tussen 18u30 en 19u) - klassiek@oever.be.

Max. personen

20

Wegwijzer

Koningin Elisabethzaal

Laatste wijziging: VR 06/09/19 sj044

ZA 05/10/19

Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat

foto bij activiteit
OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Opnieuw een spetterende, onvergetelijke, bruisende Oeverfuif met DJ Hans in de Ruiterhal van Brasschaat tot in de late uurtjes! Niet te missen!

We geven een gratis cava (of ander drankje) aan alle feestvierders die uiterlijk om 22u aanwezig zijn en we verloten aan de inkom 2 maal zoveel vrijkaarten voor 1 van de daaropvolgende fuiven!

Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)

Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!

Deuren

21u

Einde

4u

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Afspraakplaats

Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Wegwijzer

Ruiterhal, Brasschaat

Laatste wijziging: VR 27/09/19 sj051

ZA 05/10/19

Fietstocht Antitankgrachtroute (± 50 km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Vanuit Brasschaat rijden we via rustige wegen richting Brecht, Sint-Antonius Zoersel, Zandhoven en Oelegem. Nadien volgen we geruime tijd de Antitankgracht tot in Brasschaat.
We voorzien minstens één tussenstop.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Mee te brengen: Een fiets in perfecte staat, een snack en een drankje voor onderweg.
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door. Bij twijfel neem je contact op met Danny.
2. Gelieve Danny ten laatste op zaterdag ochtend om 11u te verwittigen van je deelname.

Afspraakuur

13u15

Afspraakplaats

Kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25, 2390 BRASSCHAAT

Aanvangsuur

13u30

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.

Laatste wijziging: VR 04/10/19 sj053

ZO 06/10/19

Wandeling in de bossen van Kampenhout (18 km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Eerst wat cultuur met een borstbeeld van de grote Ludwig. Zijn grootvader verbleef hier vooraleer hij naar Duitsland emigreerde. Daarna gaan we naar het Hellebos. Daar doen we een verrassende ontdekking. Picknick bij de Mariagrot. Vervolgens wandelen we via het Kobesbos en het Snijsselbos naar het Steentjesbos. Telkens is er afwisseling met open veld. Tijd voor onze tweede stop. Tenslotte duiken we nog even terug het Steentjesbos in en eindigen doen we, met het Kampelaarbos.

Meebrengen

hapje en drankje voor onderweg (2 stops), stevige wandelschoenen, goed weer en goed humeur.

Afspraakuur

10u30

Afspraakplaats

Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u15 aan de Feestzaal Den Ast, Brouwerijstraat 23, 1910 Kampenhout.

Aanvangsuur

11u30

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

Rik V - 0472 44 72 43 - rikvankers@yahoo.com.

Laatste wijziging: WO 18/09/19 sj061

DI 08/10/19

Pétanque Wommelgem

Omschrijving

Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.

Afspraakplaats

aan PC De Evers, gelegen in Fort II.

Vanaf:

19u

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Info

Herman 0476 23 94 14

Wegwijzer

Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 28/09/19 sj081

DI 08/10/19

Badminton Kessel

Omschrijving

Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.

Afspraakplaats

Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.

Uren

Van 21u tot 22u30

Afspraakuur

een kwartier voor aanvang.

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Wegwijzer

Sportzaal De Putting

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 28/09/19 sj082

DI 08/10/19

Dinsdagavondfilm Portrait de la jeune fille en feu (Céline Sciamma) 5***** UGC Antwerpen

foto bij activiteit
Omschrijving

‘Portrait de la jeune fille en feu’: sexting in de 18de eeuw

Kostuumfilms saai? Portrait de la jeune fille en feu zal uw hart uit uw korset doen bonken van allesverterende passie. Een van de mooist opgebouwde slowburners aller tijden, en misschien wel onze film van het jaar.

We schreven het een tijd geleden al: de mooiste liefdesverhalen van onze tijd zijn queer. En kijk, daar is de waanzinnig getalenteerde Céline Sciamma (Bande de filles) met het meest recente, en alweer zéér overtuigende bewijsstuk, Portrait de la jeune fille en feu.

De jonge schilderes Marianne (Noémie Merlant) reist naar het ruige Bretagne om jonkvrouw Héloïse (Adèle Haenel) op doek te vereeuwigen. Het is schilderkunst als 18de-eeuwse voorloper van sexting: het portret moet een Italiaanse edelman overtuigen om met de mooie Héloïse te trouwen. Het addertje: Héloïse wil helemaal niet uitgehuwelijkt, en dus ook niet geschilderd worden. Het begin van een stiekem spel van observeren en vastleggen.

Maar schilderen is geen eenrichtingsverkeer, zo blijkt. Terwijl Marianne naar Héloïse kijkt, kijkt Héloïse ook naar Marianne. Hun blikken vinden de weg naar mekaars ziel, en langzaam begint er iets te smeulen. Sciamma wakkert het vuur aan alsof ze de Bear Grylls van de zevende kunst was: ze begint te blazen bij vriesweer, maar eindigt met een allesverzengende brand. Ook het hart van de kijker schiet onvermijdelijk mee in de fik. Dit is een van de mooiste slowburners die we ooit mochten aanschouwen.

Céline Sciamma demonstreert met Portrait haar maturiteit en veelzijdigheid: de poppy moderniteit die haar films tot nu toe kenmerkte, heeft ze hier niet eens nodig. Dit is een zeldzame kostuumfilm die bruist en ademt. Ook de muziek, die bij Sciamma vaak zo aanwezig is, wordt beperkt tot het hoogst noodzakelijke.

Sciamma vertrouwt volledig op de oerkracht van haar actrices – als u Adèle Haenel nog niet kende, dan zal u haar nu nooit meer vergeten – en haar magistrale beeldtaal. De film bulkt van intelligente, indrukwekkende, soms symbolische shots. De minutenlange take aan het eind van de film is een onvergetelijk orgelpunt. Zonder al te veel te verklappen: zelden vielen onze emoties zo samen met die van een filmpersonage als tijdens deze kippenvelfinale.

Lieven Trio DeMorgen 1 oktober 2019

Met

Adèle Haenel, Noémie Merlant, Luàna Bajrami

Bijdrage

Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!

Wegwijzer

Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.

Afspraakuur

19u10

Afspraakplaats

UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!

Aanvangsuur

19u30

Info

Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.

of

Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.

Laatste wijziging: VR 04/10/19 sj083

DO 10/10/19

Jongerencafé, Mortsel

Omschrijving

Vanaf 20u verwacht Petra of een andere verantwoordelijke jullie voor een leuke babbel tussen pot en pint, wat brainstormen over nieuwe ideeën, enfin, eigenlijk gewoon een keitoffe avond met jonge oeveriaantjes ondereen!
Niet-leden zijn welkom ter kennismaking

Afspraakplaats

Theatercafé, Heilig-Kruisstraat 16, 2640 Mortsel.

Afspraakuur

vanaf 20u

Wegwijzer

Theatercafé Mortsel

Info

Petra - p.vergauwen@telenet.be - 0494 85 88 65

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: MA 30/09/19 sj101

VR 11/10/19

Badminton Mortsel

OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Zin om op vrijdagavond iets sportiefs te doen en daarna samen gezellig iets te drinken? Dan is de badminton op vrijdagavond de Oeveractiviteit die je niet mag missen!
We hebben 6 velden gehuurd op vrijdagavond.
Voor € 3 kan je enkele matchjes spelen.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Uren

Van 20u tot 21u30

Afspraakuur

kom een kwartier voor aanvang

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Graag een seintje aan Franz als je voor het eerst komt.

Meebrengen

Sportuitrusting: sportoutfit en sportschoenen.
Indien je niet over een badmintonraket beschikt, kun je er gratis eentje lenen bij Franz. Pluimpjes zijn ook beschikbaar!
Na de badminton kun je ter plaatse douchen. Breng dus douchegel en handdoek mee!

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Website

www.blauwe-regen.be

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 01/10/19 sj111

VR 11/10/19

Een weekendje aan zee in De Panne met verblijf in hotel

foto bij activiteit
Periode

VR 11/10/19 -> ZO 13/10/19

Omschrijving

Gerealiseerd door Coconut Travel met Licentie A1275,
Bresstraat 14,
2018 Antwerpen

IBAN: BE07 7350 2052 3366
Zie details via PDF

Basisprijs

€ 189

Begeleiding

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor weekends en reizen

Laatste wijziging: VR 27/09/19 sj113

VR 11/10/19

Oevercafé Mortsel

Omschrijving

Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten met een drankje. Bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
PS: het interieur van de bistro is vernieuwd en heel gezellig nu! Je kan er ook terecht voor een lekker hapje!

GEEN info

Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Die komen dus best de eerste of de derde vrijdagavond van de maand.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Aanvang

20u (einde 23u)

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 01/10/19 sj112

ZA 12/10/19

Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' Brasschaat

foto bij activiteit
OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Het koninkrijk van Henry Darger, Peter de Graef, Lynn van Royen & Thomas Janssens

April 1973. Henry Darger - een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago - zegt de huur van zijn flat op. Hij laat zich opnemen in het bejaardenhuis. Kort erna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren: ‘Throw it all away. Too late now.’

Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat willen leeghalen, stoten ze op een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk kunnen bevroeden. Verspreid in kasten, op tafels, op de grond, liggen meer dan 30.000 pagina’s, voor- en achterkanten vol getypt, vergezeld van een 300-tal schilderijen. Dargers epos: ‘In the realms of the Unreal’. Hij heeft er 60 jaar aan gewerkt.

Henry’s leven was er één van ellende, misbruik en eenzaamheid. Op jonge leeftijd nam hij een besluit: als de echte wereld hem niet diende - zou hij er zelf één verzinnen die dat wel deed. Hij dook in zijn verbeelding en sloot er zich in op. Niet om de kunst of de literatuur, maar om zichzelf te redden.

Aan de hand van Dargers dagboeken schrijft Thomas Janssens een nieuwe tekst voor topacteurs Lynn Van Royen en Peter De Graef: over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.

Concept, tekst, regie: Thomas Janssens
Spel: Lynn Van Royen en Peter De Graef

Deze voorstelling is in CC Brasschaat bijna helemaal uitverkocht!

Afspraakuur

19u45

Afspraakplaats

aan de kassa van Theater Hemelhoeve, Azalealaan 1 (voorheen Gemeentepark 8 / tegenover de Ruiterhal) te 2930 Brasschaat

Aanvangsuur

20u

Reservatie

€ 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Max. personen

10

Wegwijzer

CC Auditorium, Brasschaat

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten

Laatste wijziging: VR 20/09/19 sj121

ZO 13/10/19

Mooie wandeling in de Voerstreek (20 km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Teuven ligt in een prachtig golvend landschap, omringd door uitgestrekte bossen. De neogotische Sint-Pieters-kerk uit 1870 steekt opvallend hoog boven de rest van het dorp uit.
We vertrekken in het centrum van Teuven richting Slenaken (Nl) tot aan de lindeboom in het gehucht Nurop. We volgen een veldweg die over een bijrivier van de Gulp leidt. Vervolgens nemen we een pad door de prachtige bossen en genieten van het heuvelachtige landschap. We passeren een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de elektrische draad die tijdens WO I België van Nederland scheidde... We passeren het natuurgebied de Boenderberg, het Bosreservaat Roodbos, Vrouwenbos (veldbies-beukenbos), Konenbos (dit behoort toe aan de gemeente Büllingen) en tenslotte arriveren we terug in Teuven.
Onderweg zijn er drie tussenstops.

Meebrengen

goede stapschoenen, hapjes + drankjes voor onderweg

Bij bar slecht weer wordt de wandeling verplaatst naar een latere datum...
Gelieve vóór donderdag Marc te contacteren indien je na de wandeling wil blijven eten bij "Moeder De Gans" in Teuven zelf.

Afspraakuur

8u30

Afspraakplaats

Rondpunt Wommelgem (achter Fruitkraam Cools) - eindhalte tram 8 of om 10u30 aan de kerk van 3793 Teuven.

Aanvangsuur

10u45

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

MarcM - 0495 532 852 - marc.menu@proximus.be.

Wegwijzer

Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem (Terminus Tram 8)

Laatste wijziging: ZO 15/09/19 sj131

ZO 13/10/19

Wandeling rond de E10 plas (± 12 km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Het belooft mooi weer te worden en dan is het altijd leuk wandelen langs het water.
Vanaf de kerk wandelen door de Inslag en de Mik naar de E 10 plas.
We voorzien een tussenstop op het terras van de waterskiclub aan het water.
Aangepast schoeisel en geldige lidkaart tonen aub!

Afspraakuur

13u15

Afspraakplaats

Kerk Maria ter Heide Bredabaan 1047 Brasschaat

Aanvangsuur

13u30

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

Diane DK - 0485 80 29 86 - dekoninck_diane@hotmail.com.

Laatste wijziging: VR 11/10/19 sj132

DI 15/10/19

Pétanque Wommelgem

Omschrijving

Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.

Afspraakplaats

aan PC De Evers, gelegen in Fort II.

Vanaf:

19u

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Info

Herman 0476 23 94 14

Wegwijzer

Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 05/10/19 sj151

DI 15/10/19

Badminton Kessel

Omschrijving

Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.

Afspraakplaats

Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.

Uren

Van 21u tot 22u30

Afspraakuur

een kwartier voor aanvang.

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Wegwijzer

Sportzaal De Putting

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 05/10/19 sj152

DI 15/10/19

Dinsdagavondfilm ‘Au nom de la terre’ (Edouard Bergeon) 3*** UGC Antwerpen

foto bij activiteit
Omschrijving

Dieren én mensen worden het slachtoffer van de moderne veeteelt in Au nom de la terre. Een erg doorleefd – want autobiografisch – drama van debutant Edouard Bergeon, dat uiteindelijk ook de kijker nekt met een emotionele mokerslag.

De boerenstiel, wie wordt er eigenlijk nog blij van? Voor slachtdieren is het natuurlijk nooit een erg feestelijk bestaan geweest, maar ook de boeren zelf zien steeds meer af. Dat toont debuterend regisseur Edouard Bergeon in Au nom de la terre. Hij kan het weten: Bergeon groeide zelf op als zoon van een Franse veeteler en zag hoe zijn gezin langzaam ten onder ging aan de keiharde stiel.

In 1979 neemt Pierre Jarjeau (Guillaume Canet) met volle goesting de boerderij van zijn vader over. De plannen zijn groots: Pierre, die net terug is uit Amerika, wil het familiebedrijf doen groeien. Hoera voor de industrialisering!

Fast forward naar 1996: Pierre is een slaaf geworden van de dure installaties die hij heeft aangekocht. Schulden hangen als een steeds strakker wordende strop rond zijn nek, maar financiële hulp vragen aan zijn arrogante vader is geen optie. Pierres vrouw (pakkende rol van Veerle Baetens) en kinderen kijken machteloos toe hoe de pater familias er stilaan onderdoor gaat. De bezorgdheid in de ogen van zoon Thomas (Anthony Bajon) komt des te harder aan wanneer je als kijker beseft dat hij het standpunt van de regisseur zelf vertegenwoordigt.

RAMBO VERSLAGEN
In de Franse cinema’s veegde Au nom de la terre de vloer aan met Rambo, en dat valt best te begrijpen. Deze film slaat je ko met emotionele mokerslagen. Maar Bergeon zoekt nooit de pathos op en toont alleen de onverbloemde realiteit. Cinematografisch gesproken komt hij misschien wat weinig uit de verf, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de acteurs: zij lijken hun tekst ter plekke te bedenken, alsof de kijker gewoon stiekem staat te luistervinken op het veld of in de keuken bij de Jarjeaus.

Au nom de la terre is een pijnlijk portret van een giftige vader-zoonrelatie en gebruikt zijn dramatische power ook om ons aan het denken te zetten: willen wij als consument wel het resultaat eten van een systeem dat zo onmenselijk is?

Lieven Trio 9 oktober 2019

Bijdrage

Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!

Wegwijzer

Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.

Afspraakuur

19u25

Afspraakplaats

UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!

Aanvangsuur

19u45

Info

Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.

of

Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.

Laatste wijziging: VR 11/10/19 sj154

DI 15/10/19

Bowlen - Bowling stones Antwerpen

Omschrijving

We hebben 2 banen gereserveerd om 20u. Je hoeft niet op voorhand te reserveren.
Heb je zin? Kom dan gewoon langs en betaal ter plaatse € 3 euro per spel.
Alle leden zijn welkom!

Afspraakplaats

The Bowling Stones, Noorderlaan 104A, 2030 Antwerpen.
We spreken af aan de ingang van de bowling.

Wegwijzer

Bowling Stones, Antwerpen

Aanvang

20u

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Info

Annick F - annickf@oever.be of
Petra Vergauwen - 0494 85 88 65 - p.vergauwen@telenet.be

Website BS

www.bowlingstones.be

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 05/10/19 sj153

DO 17/10/19

Sauna Espace, Kalmthout

Omschrijving

We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.

Aanvangsuur

vanaf 17u

Afspraakplaats

We ontmoeten mekaar in het saunacomplex rond 17u15.

Meebrengen

Badjas, badhanddoek(en), slippers, eventueel douchegel en shampoo.

Bijdrage

slechts € 11 mits gebruik van de saunabons. Het normale tarief is € 22,50.

Info

Marianne S - 0495 88 55 40 - mariannes@oever.be

Wegwijzer

Sauna Espace, Kalmthout

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: MA 07/10/19 sj172

DO 17/10/19

Theater EWT 'Klep Toe' Deurne

foto bij activiteit
*** VOLZET
Omschrijving

De Petrochemie in de Antwerpse haven. Veel lachen en soms veel miserie onder de zware jongens van 't Stad, een stevige West-Vlaamse dame en een interim uit Polen. Als er door een herstructurering van een ambitieuze, jongere manager een kop moet rollen, vallen veel maskers af, is het opeens 'ieder voor zich' en wordt het duidelijk pompen of verzuipen.

Auteur: Jack Staal

Regisseur

Frank De Kaey

Acteurs

Dirk Bosschaert, Mathias Daneels, Ann De Winne, Nick Thyson, Door Van Boeckel, Anne Van Opstal, Marc Verbruggen

De tickets kosten normaal € 18.
We hebben plaatsen op de 3de en 4de rij.
Na de voorstelling, drinken we nog iets!

Afspraakuur

20u15

Afspraakplaats

aan de kassa van EWT, Hertstraat 2 in 2100 Deurne.

Aanvangsuur

20u30

Reservatie

€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit

Info

JefC - 0475 39 38 06.

Max. personen

15

Wegwijzer

EWT theater

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten

Laatste wijziging: ZO 28/07/19 sj171

VR 18/10/19

Badminton Mortsel

OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Zin om op vrijdagavond iets sportiefs te doen en daarna samen gezellig iets te drinken? Dan is de badminton op vrijdagavond de Oeveractiviteit die je niet mag missen!
We hebben 6 velden gehuurd op vrijdagavond.
Voor € 3 kan je enkele matchjes spelen.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Uren

Van 20u tot 21u30

Afspraakuur

kom een kwartier voor aanvang

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Graag een seintje aan Franz als je voor het eerst komt.

Meebrengen

Sportuitrusting: sportoutfit en sportschoenen.
Indien je niet over een badmintonraket beschikt, kun je er gratis eentje lenen bij Franz. Pluimpjes zijn ook beschikbaar!
Na de badminton kun je ter plaatse douchen. Breng dus douchegel en handdoek mee!

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Website

www.blauwe-regen.be

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 08/10/19 sj181

VR 18/10/19

Praatcafé Mortsel

Omschrijving

Wil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
PS: het interieur van de bistro is vernieuwd en heel gezellig nu! Je kan er ook terecht voor een lekker hapje en bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Aanvang

20u (einde 23u)

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 08/10/19 sj183

ZA 19/10/19

Natuur- en landschapswandeling in Brasschaat (24km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Verrassende landschapswandeling kort bij huis. Via het antitank-kanaal wandelen we naar het natuurgebied grenzend aan de Kalmthoutse Heide en verder langs het Militair Domein met zijn vliegveld en legermuseum.
Bij gunstige weersomstandigheden kun je als toetje het lanceren van zweefvliegtuigen aanschouwen.

Tussenstop is gepland met mogelijkheid tot picknick en snack.

Meebrengen

Eten en drank voor picknick onderweg. Stevige wandelschoenen, aangepaste kledij en eventueel iets om op te zitten kan handig zijn.

Afspraakuur

10u

Afspraakplaats

P+R Keizershoek of om 10u15 aan de kerk van Maria-ter-Heide, Bredabaan 1047, 2930 Brasschaat

Aanvangsuur

10u30

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

Marc D - 0489 74 57 63 (enkel Oever).

Wegwijzer

P&R Keizershoek Merksem (tegenover Carrefour Schoten)

Laatste wijziging: DO 26/09/19 sj194

ZA 19/10/19

ADVERTENTIE Rode Kruis Brasschaat 2e Dinner Party

foto bij activiteit
OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Koud buffet en dansavond

Het Rode Kruis van Brasschaat ontvangt iedereen vanaf 18u. Je kan van 19u tot 21u genieten van een uitgebreid koud buffet bestaande uit verschillende vis- en vleessoorten, groenten, pasta-, aardappel- en kaassalades, sauzen, broodassortiment en dessertenbuffet.

Omstreeks 22u zorgt een DJ voor een gezellige sfeer en kan iedereen zich uitleven op de dansvloer.

De prijs voor al dit lekkers + de party bedraagt € 35 per persoon.
Kinderen onder de 12 jaar betalen € 25.
Wil je enkel komen dansen, dan ben je welkom vanaf 22u en dan betaal je ook vooraf €10.

Dit dient uiterlijk tegen 9/10 overgeschreven te worden op rekening nr. BE28 4151 0076 4120 op naam van Rode Kruis, afd. Brasschaat met vermelding Dinner-Party, Oever, je naam en aantal personen.
Je inschrijving is pas definitief na betaling.

Bijkomende info bij Chris VS!

Afspraakuur

vanaf 18u

Afspraakplaats

Zaal D'Ouwe Kerk, Lage Kaart 644 te 2930 Brasschaat

Aanvangsuur

19u

Bijdrage

€ 35

Info

Chris VS - 0486 35 75 15 - 03 651 91 60 - ChrisVS1955@hotmail.com.

Max. personen

150

Wegwijzer

D' Ouwe Kerk, Brasschaat

Laatste wijziging: DI 17/09/19 sj193

ZO 20/10/19

Wandeling Romantiek in de vallei van de Samson (18-19km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Net voorbij Namen ligt de Condroz, genoemd naar de Condruzen die hier woonden ten tijde van Julius Caesar. Het dorpje Mozet staat op de lijst van mooiste dorpjes van Wallonië. Vele huizen zijn opgetrokken in grijze arduinsteen. Eerst verkennen we de omgeving van Ferme Bois Wiame. Picknick tegenover het kasteel. Daarna duiken we het bos in en maken we kennis met de Samsonrivier die we stroomopwaarts volgen. Onderweg staan enkele merkwaardige houten sculpturen. Op het einde passeren we nog de zetel van de Federatie voor Katholieke Scouts.
Het is een ongekende maar O! zo mooie streek, met vele panorama's. Be there.

Meebrengen

eten en drinken voor onderweg (2-3 stops), stevige wandelschoenen, lidkaart en goed humeur.

Afspraakuur

10u

Afspraakplaats

Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u15 aan de kerk van 5340 Mozet.

Aanvangsuur

11u30

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

Rik V - 0472 44 72 43 - rikvankers@yahoo.com.

Laatste wijziging: DI 08/10/19 sj203

ZO 20/10/19

Fietstocht vanuit "De Mosten" richting Nederland (± 60 km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Deze fietstocht brengt ons eerst vanuit Meer richting Ulvenhout (NL) (eerste stop). Hierbij volgen we kilometers lang het riviertje "De Mark' richting Breda. Vervolgens gaat de tocht op een schitterende wijze door de bossen van Ulvenhout en Chaam naar Alphen. Via het 'Bels lijntje', de oude spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg, fietsen we naar Baarle-Nassau (tweede stop). De laatste kilometers gaan via Meerle richting Meer.
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Mee te brengen: Een fiets in perfecte staat, een drankje en een snack voor onderweg.
Belangrijke opmerkingen:
1. Gelieve Danny ten laatste op zondag ochtend om 10u30 te verwittigen van je deelname.
2. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door. Bij twijfel neem je contact op met Danny.

Afspraakuur

12u

Afspraakplaats

Recreatiedomein De Mosten, Hoogeind 74 2321 Meer (bij Hoogstraten). Je neemt afrit 1a op de E-19 richting Breda.

Aanvangsuur

12u15

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.

Laatste wijziging: DI 15/10/19 sj204

ZO 20/10/19

Wandeling door de vallei van de Koude Beek (10-12 km)

foto bij activiteit
Omschrijving

Vandaag organiseert Luc VDW voor de eerste keer een wandeling.
De vallei van de Koude Beek is een zijbeek van het Schijn. De wandeling loopt door weiden, veldwegen, betonwegen, straten ... langs Hove, Boechout, Mortsel en Borsbeek.
Er is een tussenstop voorzien in Borsbeek centrum (pannenkoeken) en aan Fort 3 (ijsjes?).
De afstand van de wandeling kan variëren naargelang de weersomstandigheden en de tussenstops.
's Avonds bestaat de mogelijkheid om te blijven eten in Kasteel Fruithof, in een natuurpark op de grens van Boechout en Hove.

Afspraakuur

13u30

Afspraakplaats

aan de kerk van Hove, Kapelstraat 6 (er is voldoende parking).

Aanvangsuur

13u45

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

Luc VDW - 0477 93 52 94.

Laatste wijziging: MA 07/10/19 sj202

ZO 20/10/19

Tentoonstelling Vreugde & Verdriet met gids Antwerpen

foto bij activiteit
*** VOLZET
Omschrijving

Vrijheid! Ontlading! Feest! Op 4 september 1944 wordt Antwerpen bevrijd.
Meer dan vier jaren van bezetting zijn eindelijk voorbij. De eerste vreugdevolle bevrijdingsdag vloeit over in negen lange bevrijdingsmaanden.

De dansende menigte verstomt. Angst voor bommen en vernieling. Honger door voedseltekort. En bezorgdheid, over het lot van geliefden ergens ver weg, komen in de plaats.

Met onze zeer boeiende gids Marc Looze (De Joodse wandeling, Schipperskwartier, Parels van Berchem, De Antwerpse Jodenrazzia's, 167 dagen bommenterreur) ontdekken we aan de hand van authentieke foto’s, filmmateriaal, getuigenissen en oorlogsobjecten hoe momenten van vreugde en verdriet elkaar tijdens en na de bevrijding afwisselen.
De € 9 die je betaalt, is voor de gids.

Afspraakuur

14u15

Afspraakplaats

aan de ingang van het FelixArchief (Stadsarchief), Oudeleeuwenrui 29, 2000 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.

Aanvangsuur

14u30

Reservatie

€ 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Max. personen

15

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten

Laatste wijziging: VR 27/09/19 sj201

MA 21/10/19

Opera in de Cinema – Turandot / Puccini / Antwerpen

foto bij activiteit
Omschrijving

Muziekdirecteur Yannick Nézet-Séguin van The Met dirigeert Franco Zeffirelli’s bejubelde uitvoering van Turandot, met Christine Goerke in de titelrol van de ijzige, Chinese prinses die alle mannen heeft afgezworen. Roberto Aronica speelt de rol van Calàf, de huwelijkskandidaat die letterlijk zijn hoofd op het spel zet voor haar hand en de beroemde aria Nessun dorma zingt. Eleonora Buratto is de jonge slavin Liù en James Morris is Calàfs verloren gewaande vader, Timur.

Afspraakuur

13u45

Afspraakplaats

Kinepolis
Groenendaallaan 394
2030 Antwerpen.
Afspraak: stipt om 13u45 voor de rechter ticketautomaten

Aanvangsuur

14u

Reservatie

bel eerst Raymond, dan € 18 overschrijven op rekening BE66 9791 3594 9343 van R.Majersdorf, 2900 Schoten. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.

Info

Raymond Majersdorf - 03 658 73 51 (liefst tussen 18u30 en 19u) - klassiek@oever.be.

Max. personen

20

Wegwijzer

Kinepolis Antwerpen

Laatste wijziging: WO 18/09/19 sj211

DI 22/10/19

Pétanque Wommelgem

Omschrijving

Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.

Afspraakplaats

aan PC De Evers, gelegen in Fort II.

Vanaf:

19u

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Info

Herman 0476 23 94 14

Wegwijzer

Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 12/10/19 sj221

DI 22/10/19

Badminton Kessel

Omschrijving

Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.

Afspraakplaats

Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.

Uren

Van 21u tot 22u30

Afspraakuur

een kwartier voor aanvang.

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Wegwijzer

Sportzaal De Putting

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 12/10/19 sj222

DO 24/10/19

Literair Café - Oscar van den Boogaard Brasschaat

foto bij activiteit
Omschrijving

OSCAR VAN DEN BOOGAARD
Over ‘Kindsoldaat’ en ‘Jachthuis’.


Oscar van den Boogaard studeerde rechten en Franse taal- en letterkunde.
Hij debuteerde in 1990 met de roman ‘Dentz’. Daarop volgden ongeveer vijfentwintig boeken: romans, verhalen, toneelstukken, essays. Zijn werk werd genomineerd voor de grote literaire prijzen, vertaald en verfilmd.
De Standaard riep hem uit tot de belangrijkste schrijver van zijn generatie.

Vorig jaar verscheen de roman ‘Kindsoldaat’. In deze hedendaagse ‘Buddenbrooks’ wordt de geschiedenis van twee voorname Nederlandse families geschetst, door de ogen van de laatste telg, die vermoedens heeft dat hij een zoon is van prins Bernhard.

In mei verscheen ‘Jachthuis’. Na de dood van zijn moeder Elsie reist de achttienjarige Maxwell naar Suriname, waar hij zijn eerste kinderjaren doorbracht. Bij aankomst, herinnert hij zich de dramatische overtocht die hij een paar jaar eerder samen met zijn ouders maakte.
Eind jaren zestig keerde de familie terug naar Nederland en vond onderdak in een jachthuis op een koninklijk domein. De volwassen zoon van de rentmeester had een ongezonde belangstelling voor Maxwell.
In ‘Jachthuis’ kruipt Oscar van den Boogaard in de huid van Maxwell, zijn alter ego.

Betaal € 5 ter plaatse aan de inkom.

Afspraakuur

19u30

Afspraakplaats

Ruiterhal, Azalealaan 6 te 2930 Brasschaat

Aanvangsuur

20u

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Laatste wijziging: ZO 11/08/19 sj242

VR 25/10/19

Badminton Mortsel

OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Zin om op vrijdagavond iets sportiefs te doen en daarna samen gezellig iets te drinken? Dan is de badminton op vrijdagavond de Oeveractiviteit die je niet mag missen!
We hebben 6 velden gehuurd op vrijdagavond.
Voor € 3 kan je enkele matchjes spelen.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Uren

Van 20u tot 21u30

Afspraakuur

kom een kwartier voor aanvang

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Graag een seintje aan Franz als je voor het eerst komt.

Meebrengen

Sportuitrusting: sportoutfit en sportschoenen.
Indien je niet over een badmintonraket beschikt, kun je er gratis eentje lenen bij Franz. Pluimpjes zijn ook beschikbaar!
Na de badminton kun je ter plaatse douchen. Breng dus douchegel en handdoek mee!

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Website

www.blauwe-regen.be

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 15/10/19 sj251

VR 25/10/19

Oevercafé Mortsel

Omschrijving

Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten met een drankje. Bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
PS: het interieur van de bistro is vernieuwd en heel gezellig nu! Je kan er ook terecht voor een lekker hapje!

GEEN info

Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Die komen dus best de eerste of de derde vrijdagavond van de maand.

Afspraakplaats

Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.

Aanvang

20u (einde 23u)

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be

Wegwijzer

Sportcentrum Blauwe Regen

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: DI 15/10/19 sj252

VR 25/10/19

Singlesong avond Branst Bornem

foto bij activiteit
Omschrijving

Kom mee zingen of spelen tijdens een Singlesong avond in een gezellige thuissfeer.
Er zijn boeken met allerlei songs, dus: voor elk wat wils. Je hoeft geen nachtegaal te zijn!
Meezingen is ook leuk. Gitaristen ondersteunen onze stembanden met véél plezier en andere muzikanten zijn ook welkom!
Er wordt voor een drankje of meer gezorgd door de gastvrouw of -heer van dienst. Gelieve ook bij hen te reserveren met je naam en telefoonnummer. Je betaalt ter plaatse € 5!
En... breng je Oevervrienden zeker mee!

Afspraakuur

20u

Afspraakplaats

Mieke Van Casteren, Luipegem 171 te 2880 Branst Bornem 0486 90 38 84 vcmieke@hotmail.com

Aanvangsuur

20u

Bijdrage

€ 5

Info

Jos Halpern - 0486 32 19 22 - josh@oever.be.

of

Eric D - 03 646 32 50 - ericd@oever.be.

Max. personen

15

Laatste wijziging: ZO 28/07/19 sj255

ZA 26/10/19

Concert met het Antwerp Symphony Orchestra – Seong-Jin Cho betovert met Mozart Antwerpen

foto bij activiteit
Omschrijving

Concert met het Antwerp Symphony Orchestra – Seong-Jin Cho betovert met Mozart

Programma


Hindemith: Symphonische Metamorphosen über Themen von Carl Maria von Weber
Mozart: Pianoconcerto nr. 20 in d, KV466
Sibelius nr.5 inEs,opus 82


Osmo Vänskä – dirigent
Seong-Jin Cho – piano


Over dit concert:
Seong-Jin Cho kaapte in 2015 de eerste prijs weg op het prestigieuze Chopin Concours voor piano in Warschau en maakt sindsdien wereldwijd bijzonder veel indruk. Zijn Deutsche Grammophonopname van Mozarts heerlijke Twintigste pianoconcerto werd op lovende kritieken onthaald, nu kan je de live-versie meemaken in de beste akoestische omstandigheden. Nog op het programma: muziek van Hindemith en Sibelius die jou van bij de eerste noot beetgrijpt. In zijn spitsvondige Symphonische Metamorphosen geeft Hindemith muziek van Weber een jazzy makeover en met zijn Vijfde symfonie leverde Sibelius een van de mooiste werken uit de orkestliteratuur af.


Prijs rang 3: € 27,20 rang 2: € 34,85

Afspraakuur

19u45

Afspraakplaats

Koningin Elisabethzaal Astridplein 26 2018 Antwerpen
Na de 2de deur rechts.

Aanvangsuur

20u

Reservatie

bel eerst Raymond, dan € 27,20 overschrijven op rekening BE66 9791 3594 9343 van R.Majersdorf, 2900 Schoten. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.

Info

Raymond Majersdorf - 03 658 73 51 (liefst tussen 18u30 en 19u) - klassiek@oever.be.

Max. personen

20

Wegwijzer

Koningin Elisabethzaal

Laatste wijziging: VR 06/09/19 sj264

ZA 26/10/19

Noordteater 'Bloed, Zweet & Tranen ' Antwerpen

foto bij activiteit
*** VOLZET
Omschrijving

Oud-wielrenner Marcel de Sutter stoomt zijn zoon Frank klaar voor het in aantocht zijnde kampioenschap van België voor amateurs. Een titel die hemzelf, naar eigen zeggen, dertig jaar geleden werd ontstolen. Een titel die hem deze keer, daar is hij rotsvast van overtuigd, niet meer zal ontsnappen. Alle middelen hiervoor zijn goed en Frank wordt dan ook dag in dag uit door zijn vader op een haast onmenselijke manier afgepeigerd. Sociale contacten, en dan vooral met vrouwen, moeten hierbij zoveel mogelijk vermeden worden want, aldus Marcel: “Koers dat is iets voor echte mannen!” Als zoon Frank dan toch uiteindelijk, vlak voor het bewuste kampioenschap, met zijn grote liefde voor de pinnen komt en dit dan ook nog iemand van het mannelijk geslacht blijkt te zijn, slaan ten huize de Sutter alle stoppen door!

Auteur: Jack Staal
Genre: Tragikomedie

Vanavond is het première!

Inbegrepen

inkom, een drankje tijdens de pauze, een receptie na de voorstelling, gratis vestiaire en programma-boekje.
De tickets kosten normaal € 21.

Afspraakuur

20u

Afspraakplaats

aan de kassa van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen

Aanvangsuur

20u15

Reservatie

€ 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit

Info

LeoG - 0472 38 25 48.

Max. personen

10

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten

Laatste wijziging: MA 29/07/19 sj263

ZA 26/10/19

Oevers Party Time in Barazza, Ekeren

foto bij activiteit
OOK NIET-LEDEN!
Omschrijving

Na een grondige verfraaiing van Dansschool Konings keren we terug.
Feestzaal Barazza is een aangename zaal geworden met een grote parking.

Onze DJ Jan V speelt zoals altijd de pannen van het dak.
Hou je van geweldige muziek, toffe sfeer, leuke contacten, dranken aan democratische prijzen ... dan kan je je hier allicht uitleven.
Inkom : Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10.
Leden die hun geldige lidkaart niet kunnen voorleggen, betalen € 10.
Lidkaart klaar houden zodat we wachttijden aan de inkom vermijden.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!

Deuren

21u
Einde : 4u

Afspraakplaats

Feestzalen Barazza, Slijkweg 5, 2180 Ekeren.

Aanvangsuur

vanaf 21u

Info

Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.

Wegwijzer

Feestzalen Barazza/Bowling Planet, 2180 Ekeren / 2940 Stabroek

Laatste wijziging: VR 06/09/19 sj262

ZO 27/10/19

Zonvakantie herfstvakantie Fuerteventura GEANNULEERD!

foto bij activiteit
OOK NIET-LEDEN!
Periode

ZO 27/10/19 -> ZO 03/11/19

Omschrijving

Voor deze super ontspannende en zonnige herfstvakantie met verblijf in 4**** tophotel Elba Sara Beach & Golf Resort in Caleta de Fuste in Fuerteventura, één van de mooiste Canarische Eilanden, kan je inschrijven
vanaf vrijdagmorgen 06/09/19 om 08u00 's morgens
. Het hotel scoort een 8,6! We hebben een optie bij TUI tot WOE 11/09 en daarna zijn de plaatsen op aanvraag en misschien wel aan een duurdere prijs. Dus niet twijfelen: doen!

Gerealiseerd door Coconut Travel met Licentie A1275,
Bresstraat 14,
2018 Antwerpen

IBAN: BE07 7350 2052 3366

Zie details via PDF

Basisprijs

€ 916

Begeleiding

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor weekends en reizen

Laatste wijziging: WO 11/09/19 sj271

ZO 27/10/19

Netewandeling Lier (10 km)

foto bij activiteit
Omschrijving

We wandelen eerst over een deel van de Lierse vesten naar de wijk het Lisp (thuisbasis van voetbalploeg Lierse), over de Kleine Nete en het Netekanaal naar het natuurreservaat 'Steenbeemden' op de grens met Kessel/Nijlen en Emblem/Ranst. Er is een tussenstop aan de Nete (Het Badhuis). We wandelen terug over de dijken van de Nete richting Lier.
's Avonds bestaat de mogelijkheid om te blijven eten in het gezellige centrum van Lier.

Afspraakuur

13u30

Afspraakplaats

aan het NMBS-station van Lier, Leopoldplein (ruime gratis parking naast spoorweg aan de Tramweglei).

Aanvangsuur

13u45

Bijdrage

Gratis.
Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Info

Luc VDW - 0477 93 52 94.

Laatste wijziging: MA 07/10/19 sj273

ZO 27/10/19

Ballet in de Cinema – Raymonda Kinepolis Antwerpen

foto bij activiteit
Omschrijving

Raymonda is een niet te missen Bolsjojstuk en maakt deel uit van de hedendaagse dansgeschiedenis. Het is een van de laatste werken van de legendarische choreograaf Marius Petipa, die zijn ballet volledig heeft uitgerust met prachtige decors, romantische dansen, Hongaarse csardassen en een titelrol die geschikt is voor de voortreffelijkste ballerina.

Afspraakuur

15u45

Afspraakplaats

Kinepolis, Groenendaallaan 394 te 2030 Antwerpen.
Afspraak: stipt om 15u45 voor de rechter ticketautomaten

Aanvangsuur

16u

Reservatie

bel eerst Raymond, dan € 14,95 overschrijven op rekening BE66 9791 3594 9343 van R.Majersdorf, 2900 Schoten. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.

Info

Raymond Majersdorf - 03 658 73 51 (liefst tussen 18u30 en 19u) - klassiek@oever.be.

Max. personen

20

Wegwijzer

Kinepolis Antwerpen

Laatste wijziging: WO 18/09/19 sj272

DI 29/10/19

Pétanque Wommelgem

Omschrijving

Als het weer het toelaat, spelen we buiten, zoniet gebruiken we de binnenbanen.

Afspraakplaats

aan PC De Evers, gelegen in Fort II.

Vanaf:

19u

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Info

Herman 0476 23 94 14

Wegwijzer

Petanqueclub Evers Wommelgem (Fort 2)

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 19/10/19 sj291

DI 29/10/19

Badminton Kessel

Omschrijving

Voor € 2,50 kan je elke dinsdagavond anderhalf uur spelen.
Er zijn 4 velden beschikbaar.

Afspraakplaats

Sportzaal De Putting, Puttingbaan 8a, te Kessel.

Uren

Van 21u tot 22u30

Afspraakuur

een kwartier voor aanvang.

Info

Franz 0498 18 75 81

Reservatie

Reservatie is niet nodig.

Wegwijzer

Sportzaal De Putting

Data

Zie kalender

Laatste wijziging: ZA 19/10/19 sj292

DO 31/10/19

Kaas- en wijnavond + ledenparty Oelegem

foto bij activiteit
Omschrijving

Niet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door de party enkel voor Oeverleden!

We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten, rozijnen en fruit.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterie schotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!

Het uitstekende kaasbuffet wordt geleverd door de bekende kaasmeester Dirk Martens uit Schilde!

Zoals vorig jaar voorzien we weer 4 kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen.
Na de kaasavond, vragen we helpende handen voor het afruimen en het afwassen van de borden en het bestek!

Vanaf 22u volgt de ledenfuif met de zeer dansbare muziek van resident DJ Vince!! Einde van de party is voorzien om 2u. De volgende dag kun je uitslapen want het is dan 1 november!

Inbegrepen

Aperitief - Oeverheerlijk kaasassortiment of charcuterie - inkom ledenparty.

PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!

Afspraakuur

vanaf 19u30

Afspraakplaats

Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 2520 Oelegem.

Aanvangsuur

20u

Reservatie

€ 21 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.

Max. personen

160

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten

Laatste wijziging: VR 04/10/19 sj311