WO 01/04/20

De Broers Geboers - Compagnie Cecilia/ Arne Sierens Kapellen GEANNULEERD

foto bij activiteit
Omschrijving

Van CC Kapellen kregen we de volgende mail:

'Beste cultuurliefhebber

De gemeente Kapellen neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in België in te dijken.
Daarom worden alle voorstellingen tot en met 3 april geannuleerd, in LUX en in ’t Kerkske.

Jij kocht tickets voor:
1 april Compagnie Cecilia/Arne Sierens – De Broers Geboers

We houden je op de hoogte of de voorstelling verplaatst wordt naar een andere datum.'Marnix Geboers komt uit het prison. En ‘t ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader Noël na jaren dan ook nog eens totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door: ‘t is al ‘doodkloppen’ wat de klok slaat. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.

Theatermaker Arne Sierens sprokkelde in volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met De broers Geboers een straffe serie ‘aantekeningen uit het ondergrondse’. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet: ’t zou om te lachen zijn, moest ‘t niet om te schreien en zo vreselijk waar zijn.

Haast twintig jaar na de eerste opvoering blijft De broers Geboers razend actueel. Het stuk legt de vinger op de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden. Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk, pijnlijk maar ook hartverwarmend. Een oh zo menselijk stuk grotesk toneel. Tijd voor een herneming met een geweldige cast.

“De broers Geboers blijkt zo een degelijk huiskamerdrama dat het ene moment ontroert en het andere moment een haast epische adem blaast” – De Morgen

“Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is, maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagen lang achtervolgt” – De Tijd

Afspraakuur

20u

Afspraakplaats

in de foyer van CC Kapellen Marktplein 1 te 2950 Kapellen

Aanvangsuur

20u30

Reservatie

€ 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit

Info

Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11

Max. personen

10

Annulatie

Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten

Laatste wijziging: WO 13/05/20 td011